- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett őszibarack vaníliás tejszínhabbal
- írta: Peitli Csilla
- 2016.09.08
A kerti partik sztárja mellett nehéz olyan desszertet tálalni, ami felveszi a versenyt a füstös, zamatos húskölteményekkel, de ez a grillezett őszibarackos finomság azért megpróbálja. Nem is sikeretelenül. Egy könnyű, gyümölcsös desszert tökéletes lezárója egy nehezebb fogásokból álló menüsornak.
A kerti partik sztárja mellett nehéz olyan desszertet tálalni, ami felveszi a versenyt a füstös, zamatos húskölteményekkel, de ez a grillezett őszibarackos finomság azért megpróbálja. Nem is sikeretelenül. Egy könnyű, gyümölcsös desszert tökéletes lezárója egy nehezebb fogásokból álló menüsornak.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
A megmosott és megszárított barackokat vágd félbe és enyhén olajozd meg egy ecsettel a fél barackok felületét.
A barackokat a húsos részükkel lefelé helyezd fel a grillre és süsd őket addig, amíg meg nem jelennek a grillcsíkok a gyümölcsön.
Ekkor fordítsd meg a fél barackokat, szórd meg a tetejüket a barna cukorral és süsd őket újabb pár percig.
Közben a habtejszínt a sima cukorral és a vaníliás cukorral verd keményre.
A grillről levett barackokat hagyd egy picit hűlni mielőtt ráteszed a keményre vert tejszínhabot, mert a hőtől a hab folyóssá válik.
A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.