- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett paradicsomos tésztaszósz
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.08
A grillezett paradicsomszószt nagyobb mennyiségben érdemes elkészíteni, kis üvegekben hosszú ideig eláll a kamrapolcon. Így a nyári grillezés ízeit bármikor felhasználhatod a későbbiekben.
A grillezett paradicsomszószt nagyobb mennyiségben érdemes elkészíteni, kis üvegekben hosszú ideig eláll a kamrapolcon. Így a nyári grillezés ízeit bármikor felhasználhatod a későbbiekben.
Melegítsd fel alacsony hőfokra a grillt és egy fóliára (vagy serpenyőre) tedd fel sülni az olajjal meglocsolt fokhagyma gerezdeket. Süsd addig a fokhagymát, amíg megpuhulnak a gerezdek. (Kb. 20 perc.)
Ezalatt egy nagyobb edénybe vágd bele a paradicsomot (mindegyiket félbe), majd add hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat.
Csavard feljebb a hőfokot közepes szintre, és grillezd meg a paradicsomot. Ehhez a héjas oldalával lefelé tedd fel a paradicsomot a rácsra és 2-3 percig süsd, amíg a héj elkezd barnulni.
A recept folytatásához, kattints ide.