Napi grillreceptünk: Grillezett paradicsomszósz

Még az olyan egyszerű alapanyagok is, mint a paradicsomszósz, egészenúj életre kel, ha a grilledet is bevonod az elkészítési folyamatba. A grillen megpirított paradicsomokból ízletes pizzára, tésztára adagolható szósz készül.


Még az olyan egyszerű alapanyagok is, mint a paradicsomszósz, egészenúj életre kel, ha a grilledet is bevonod az elkészítési folyamatba. A grillen megpirított paradicsomokból ízletes pizzára, tésztára adagolható szósz készül.

Melegítsd elő a grill alacsony hőfokra.

Önts egy kis olívaolajat az egész fej, még pucolatlan fokhagymára, és helyezd a melegen tartó rácsra. Addig hagyd itt sülni, amíg teljesen meg nem puhul. Kb. 20 perc.

A paradicsomokat vágd félbe és tedd bele őket egy nagyobb edénybe. Öntsd rájuk az olívaolaj felét, valamint sózd és borsozd.

A hőfokot tedd feljebb, közepes erősségűre, és addig grillezd a paradicsomokat héjjal lefelé, amíg a héjuk enyhén megfeketedik. Kb. 2-3 perc.

A recept folytatása itt található.

Címkék: