- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett pisztráng céklás gnocchival
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.12
Gyönyörű lilás gnocchi dobja fel a sült pisztráng reeptet, ami a tavasz színpompoáját idézi a tányéronn. Egyszerű, de mégis szép vacsora lehet belőle, nem csak halimádóknak.
Gyönyörű lilás gnocchi dobja fel a sült pisztráng reeptet, ami a tavasz színpompoáját idézi a tányéronn. Egyszerű, de mégis szép vacsora lehet belőle, nem csak halimádóknak.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
1 db pisztráng
350 gramm krumpli
200 gramm cékla
150 gramm liszt
1 db tojás
1 db citrom
4 db zöldfűszer
25 gramm búzadara
A céklát megmosom és egészben ráteszem a rácsra, kb. 200 fok jó neki. 1 óra alatt már eléggé megpuhul, de ha korábban érezzük, hogy jó, akkor vegyük le. A halat mellétehetjük, alufóliában. Sóval, borssal citromkarikával és tetszőleges zöldfűszerrel ízesíthetjük. Lehet akár kakukkfű, vagy rozmaring, esetleg zsálya. Bár utóbbival óvatosan, mert elég erős.
Alufóliában kb. 10-15 perc alatt puhára sül nekünk. Ez alatt a krumplit feltesszük főni.
Ha kész, a céklával együtt megpucoljuk, hagyjuk azért kihűlni, nehogy megégesse a kezünk. Ezután lazán áttörjük a krumplit, hozzáadjuk a lisztet és a búzadarát. A céklát a tojással összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a krumplis masszához. Sózzuk, borsozzuk, majd lobogó vízbe tesszük. Nem kell neki sok, mikor már a felszínre jön, kész is.
Friss fűszernövénnyel és egy pici olajjal meghintve tálaljuk.
- Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.