- írta: Bácsalmási Katalin
Napi grillreceptünk: Grillezett tejberizs morzsa köntösben
- írta: Peitli Csilla
- 2017.04.27
A grillezett desszertek táborát erősíti ez a tejberizses finomság, ami a gyümölcsök és az ehető virágok miatt igazi nyári ízkavalkád. Friss, gyümölcsös és illatos aromák adják a keretet a tejes rizskorongoknak.
A grillezett desszertek táborát erősíti ez a tejberizses finomság, ami a gyümölcsök és az ehető virágok miatt igazi nyári ízkavalkád. Friss, gyümölcsös és illatos aromák adják a keretet a tejes rizskorongoknak.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
16 dkg rizs
2 dl víz
3 dl tej
2 mokkáskanál vaníliás cukor
fél db citromhéj
4 dkg nyírfacukor
4 dkg vaj
1 csipetnyi só
6 dkg zsemlemorzsa
20 dkg meggy
4 dkg barnacukor
1 csomag zselatin
1 evőkanál citromlé
1/4 csokor citromfű
6 szál illatos ibolya
A rizst feltesszük főzni 1 dl vízzel, egy csipetnyi sóval és vaníliás cukorral. Ha a rizs felvette a vizet, hozzáöntjük a meleg tejet és belereszeljük egy fél bio citrom héját, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és a vajat. Főzés után kihűtjük, és ellapított gombócokat készítünk, amit pirított zsemlemorzsába forgatunk, végül a grill rácson megsütjük mindkét felét.
A meggyet 1 dl vízzel és barna cukorral felforraljuk, és hozzáadunk egy csomag gyümölcs zselatint, majd hűtés után tálaljuk.
Citromfűvel, vagy borsmentával, illetve az évszaknak megfelelő ehető virággal díszítjük. Tavasszal az illatos, lila ibolya remek választás.