- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Gyors quesadilla salsával
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.26
A grillen készült quesadilla egyszerűsége ellenére igazi telitalálat. A mexikói konyha szendvicseként is felfogható tortilla közé szinte bármi betehető, a lényeg a sok sajt, ami majd összetartja a lapokat.
A grillen készült quesadilla egyszerűsége ellenére igazi telitalálat. A mexikói konyha szendvicseként is felfogható tortilla közé szinte bármi betehető, a lényeg a sok sajt, ami majd összetartja a lapokat.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Kapcsold be a grillt, és tartsd alacsonyan a hőmérsékletét.
Gyorsan keverd össze a salsa szószt az apróra vágott hagymával és a kisebb darabokra vágott jalapeño paprikával.
Ha ez kész, a tortilla lapok egyik oldalát enyhén olajozd meg. Ez az olajos rész került majd a grillre.
Ezután két lapot vegyél magad elé, és a nem olajozott felükre oszd szét a salsát, majd szórd meg jó alaposan a reszelt sajttal.
Végül tedd rájuk a másik két tortilla lapot, olajos résszel kifelé. Így két kör alakú szendvicset kapsz.
Ezt a két szendvicset óvatosan tedd rá a rácsra és süsd mindkét oldalát 3 percig.
Ha elkészült, és szépen megbarnult a tortilla, pihentesd 1 percig egy deszkán, hogy könnyebb legyen majd szeletelni. Végül pizzavágóval vagy egy éles késsel vágd cikkelyekre a tortillaszendvicset.
A recept pontos hozzávalóit és jó tanácsokat itt találod.