- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Jalapeño pác
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.30
Erős, de enyhén citrusos ízével ez a pác képes a legunalmasabb csirkehúsból is pikáns falatokat varázsolni. Izgalmas együttese a fokhagymának, a limenak és a jalapeno paprikának, amely annél csípősebbé teszi az ételt, minél tovább pácolod a húst.
Erős, de enyhén citrusos ízével ez a pác képes a legunalmasabb csirkehúsból is pikáns falatokat varázsolni. Izgalmas együttese a fokhagymának, a limenak és a jalapeno paprikának, amely annél csípősebbé teszi az ételt, minél tovább pácolod a húst.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A jalapeño zselét melegítsd meg egy kisebb lábasban. Nem kell forralni, elég, ha kissé folyóssá válik.
A tűzről levéve add a zseléhez a citromhéjat, a lime levet, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát.
Végül mehetnek bele a fűszerek és az olaj. Keverd el jó alaposan az egészet. Akár egy aprítóban is összedolgozhatod a csípős szószt, de ha aprítóban kevered össze a hozzávalókat, akkor az olajat nem kell előre beletenni. Elég akkor óvatosan belecsorgatnod a pácba, amikor megy a motor és keveredik a szósz.
A folytatást itt találod.