- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Kenyérsaláta az új olasz őrület
- írta: Peitli Csilla
- 2016.02.19
Szereted az olasz recepteket, de nem akarsz mindig húst-hússal grillezni? Ne is keress tovább, a panzanella csak rád vár. Friss kenyérből, száraz kenyérből, gluténmentes kenyérből egyaránt finom és kímélő fogást készíthetsz.
Szereted az olasz recepteket, de nem akarsz mindig húst-hússal grillezni? Ne is keress tovább, a panzanella csak rád vár. Friss kenyérből, száraz kenyérből, gluténmentes kenyérből egyaránt finom és kímélő fogást készíthetsz.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A hússal és hús nélkül is készíthető meleg saláta alapja a grillen vagy sütőben sütött kenyér, melynek a ropogós textúráját tökéletesen ellensúlyozza a felhasznált zöldségek lédús puhasága. Komplex, de könnyen variálható recept az otthoni alapanyagok tükrében. A felhasznált kenyér mennyisége miatt ebédre ajánljuk, még speciális diétát követőknek is.
Először is a szárított fűszereket még jóval a sütés előtt összekeverjük pár ek olívaolajjal.
Egy liter vizet felforralunk az ecettel, egyenként megfőzzük benne a buggyantott tojásokat (2 perc). A két evőkanál vajat egy lábasban felmelegítjük, alacsony lángon enyhén megbarnítjuk. Mikor megérezzük a barna vaj „dióillatát”, elzárjuk a lángot és félretesszük. Óvatosan megforgatjuk benne a tojásokat, lefedve hűtőbe tesszük felhasználásig.
A csirkemellek lelógó kis részét levágjuk, félretesszük. A vastagabb felükön zsebet metszünk a húsba, kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk.
A recept folytatását itt találod.