- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Konyakos bárányborda diókéregben
- írta: Peitli Csilla
- 2016.04.25
Vannak olyan receptek, amikhez mindig jóval előre kell gondolkodni, mert elkészítésük valamely eleme nagyon időigényes. A konyakos bárányborda ezek közé tartozik, mert 4 napod előpácolás sem árt neki.
Vannak olyan receptek, amikhez mindig jóval előre kell gondolkodni, mert elkészítésük valamely eleme nagyon időigényes. A konyakos bárányborda ezek közé tartozik, mert 4 napod előpácolás sem árt neki.
Egy fazékba tegyél fel körülbelül 1 liter vizet a fűszerekkel - a só kivételével- míg el nem kezd főni, és gyöngyözni. Szép lassan majd összeforrnak a fűszerek, azután leveheted a fazekat.
Mikor kicsit langyosodik, beleteheted a konyakot.
Amikor teljesen kihűlt már a pác, akkor beleöntheted a balzsamecetet.
Ebbe a pácba tedd bele a megmosott, megtisztított báránybordát és ha lehet, 4-5 napig pácold is ebben. Ha kellőképpen átjárta a bordát, akkor biztosan nagyon jó ízt ad - ez főleg a konyaknak köszönhető.
A recept folytatásához, kattints ide.