- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Lapos kenyér kecskesajttal
- írta: Peitli Csilla
- 2016.07.28
A pizzához nagyon hasonló, de végeredményét tekintve egy kissé más ízhatású lapos kenyér receptet hoztunk ma el nektek a grillre. Pizzakővel érdemes sütni, hogy mindenhol ropogóssá váljon a tészta, amit a sós és füstös ízek tesznek kívánatossá.
A pizzához nagyon hasonló, de végeredményét tekintve egy kissé más ízhatású lapos kenyér receptet hoztunk ma el nektek a grillre. Pizzakővel érdemes sütni, hogy mindenhol ropogóssá váljon a tészta, amit a sós és füstös ízek tesznek kívánatossá.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A laposkenyér vagy más néven pizzatészta elkészítéséhez a langyos vízbe keverd el a cukrot, majd ehhez add hozzá az élesztőt.
Ha látod, hogy az élesztő dolgozni kezd már jöhet is hozzá a lisztel elkevert só és az olívaolaj. Gyúrj belőle rugalmas, nem ragadós tésztát és hagyd pihenni 10 percig.
Pihenés után rögtön jöhet a nyújtás a kívánt fazonra. Készíthetsz személyenként egy-egy kis kerek lepényt vagy egy nagyobbat is akár, ahogy gondolod.
A recept folytatását, itt találod.