Napi grillreceptünk: Mákköntösben grillezett sertésbélszín

Ínyenceknek és időmilliomosoknak szánt grillrecept, ami a sertésszűz mellé olyan különleges ízeket hoz be, mint a mák, a rebarbara és az aszúban párolt libamáj. Ha szereted a komplex ízélményt és még a látványra is szeretsz odafigyelni, tégy vele egy próbát.


Ínyenceknek és időmilliomosoknak szánt grillrecept, ami a sertésszűz mellé olyan különleges ízeket hoz be, mint a mák, a rebarbara és az aszúban párolt libamáj. Ha szereted a komplex ízélményt és még a látványra is szeretsz odafigyelni, tégy vele egy próbát.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A szépen előkészített, lehártyázott sertésünket fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, majd kenjük át olajjal és jó vastagon szórjuk meg mákkal.

Ezután egy erősebb kivitelű folpack fóliával tekerjük körbe, mintha szaloncukrot formáznánk. Ezt olyan feszesre tekerjük, amilyenre csak tudjuk, illetve a fóliánk engedi.

Ezután tegyük sokkolóba, és ott pihentessük 45 percig, ezzel formailag tökéletesre alakítva a hús kinézetét.

Eközben megsütjük az előző este már tokaji azúba helyezett libamájat és leturmixoljuk. Sima, krémszerű pasztát kell kapnunk, majd beletöltjük a gombafejekbe. Ezeket megsütjük.

Felvágjuk ízlésesen a rebarbarát és a retket, amiket fűszeres olajjal kenegetünk sütéskor.

A Séf a rácson versenyre nevezett recept folytatását itt olvashatod.

Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Címkék: