- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Marokkói kuszkusz
- írta: Peitli Csilla
- 2017.01.13
Gazdag és egészséges egytál ételt mutatunk be a marokkói konyhából, ahol a zöldségek ízét, gyümölcsökkel emeli ki a grillszakács. A köretként és főételként is helyt álló fogást a kuszkusz teszi tartalmassá.
Gazdag és egészséges egytál ételt mutatunk be a marokkói konyhából, ahol a zöldségek ízét, gyümölcsökkel emeli ki a grillszakács. A köretként és főételként is helyt álló fogást a kuszkusz teszi tartalmassá.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Az olajat hevítsd fel egy magasabb falú edényben, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
Pirítsd két percig őket, amíg meg nem puhulnak.
Ekkor add hozzá a csirke alaplét, a kockázott répát, a borsot, a koriandert, a köményt, a chili pelyhet és a sót. Fedő alatt forrald fel, majd vedd lejjebb a hőt, és 5-7 percig főzd gyöngyözve az alaplét.
Ekkor tedd bele az edénybe a felkockázott cukkinit is, és főzd további 2-3 percig, majd keverd bele az aszalt gyümölcsöket.
Ezután egy nagy edényben keverd össze a kuszkuszt és a zöldséges csirkelevet, majd fedő alatt pihentesd 5 percig.
Ha letelt az idő, kóstold meg, és szükség esetén fűszerezd.
A recept pontos hozzávaló listáját itt olvashatod.