- írta: Bácsalmási Katalin
Napi grillreceptünk: Masala csirke uborkával és paradicsommal
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.30
A téli ételek színtelenségébe visz harsogó zöldet, pirosat és narancssárgát az alábbi recept, amit gyorsasága mellett olcsósága miatt kedvelünk. Az indiai ízvilág megidézését a masala fűszererre bízzuk, a frissességért a saláta felel, a gyors sütést pedig a csirkecomboknak köszönhetjük.
A téli ételek színtelenségébe visz harsogó zöldet, pirosat és narancssárgát az alábbi recept, amit gyorsasága mellett olcsósága miatt kedvelünk. Az indiai ízvilág megidézését a masala fűszererre bízzuk, a frissességért a saláta felel, a gyors sütést pedig a csirkecomboknak köszönhetjük.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A combfiléket pácold be a joghurt-curry paszta és koriander levelekből készített, majd megsózott pácba. A csirkéket jól borítsd be a szósszal, hogy minden hova jusson belőle.
A grillt melegítsd elő közepes-magas hőfokra, majd süsd meg a combokat a forró rácson vagy bordázott tepsin 6-10 perc alatt. Időnként fordítsd meg a húst, hogy mindenhol egyenletesen sülhesen.
Vedd le a csirkét a forró grillről, és tedd félre pihenni pár percre, amíg összedobod az egyszerű köretet.
Ehhez a paradicsomokat, az uborkát és a hagymát is vágd vékony szeletekre, majd tálaláskor szórd meg egy kis koriander levéllel és locsold meg a citromlével és az olívaolajjal a salátát. Tedd mellé a csirkét, és jöhet a finom lakoma.
A pontos hozzávalókért és extra tippekért, kattints ide.