- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Mézes füstölt sonka
- írta: Peitli Csilla
- 2016.03.25
A húsvéti sonkáról nem akarsz lemondani, de valamilyen érdekes változatot keresel? Akkor a mézes, füstölt sonkát próbáld ki. Előző nap elő kell készülni a másnapi grillezésre, de a pácolás után már szinte magától megsül ez az ízletes fogás.
A húsvéti sonkáról nem akarsz lemondani, de valamilyen érdekes változatot keresel? Akkor a mézes, füstölt sonkát próbáld ki. Előző nap elő kell készülni a másnapi grillezésre, de a pácolás után már szinte magától megsül ez az ízletes fogás.
A recept előkészítése már a sütést megelőző este elkezdődik a sonka befűszerezésével. Készítsd el a fűszerkeveréket a paprika, a cukor, a só, a fele mustár, a bors és a cayenne bors összekeverésével.
A fűszereket dörzsöld bele a sonka felületébe, majd szorosan tekerd bele fóliába és tedd a hűtőbe éjszakára.
Másnap, a sütés előtt legalább egy órával vedd ki a sonkát a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni, már a fólia nélkül.
Folytatásért kattints ide.