Napi grillreceptünk: Mézes füstölt sonka

A húsvéti sonkáról nem akarsz lemondani, de valamilyen érdekes változatot keresel? Akkor a mézes, füstölt sonkát próbáld ki. Előző nap elő kell készülni a másnapi grillezésre, de a pácolás után már szinte magától megsül ez az ízletes fogás.


A húsvéti sonkáról nem akarsz lemondani, de valamilyen érdekes változatot keresel? Akkor a mézes, füstölt sonkát próbáld ki. Előző nap elő kell készülni a másnapi grillezésre, de a pácolás után már szinte magától megsül ez az ízletes fogás.

A recept előkészítése már a sütést megelőző este elkezdődik a sonka befűszerezésével. Készítsd el a fűszerkeveréket a paprika, a cukor, a só, a fele mustár, a bors és a cayenne bors összekeverésével.

A fűszereket dörzsöld bele a sonka felületébe, majd szorosan tekerd bele fóliába és tedd a hűtőbe éjszakára.

Másnap, a sütés előtt legalább egy órával vedd ki a sonkát a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni, már a fólia nélkül.

Folytatásért kattints ide.

Címkék: