Napi grillreceptünk: Mézes-mentás gyümölcsök sajtnyárssal

Ebbe a desszertbe a gyümölcsök mellé került egy kis indiai sajt és paradicsom is. Az első pillantásra talán bizarr kombinációnak tűnő hozzávalók ne riasszanak el senkit, a savas-édes ízek meglepő összhangja fogja keretbe az ételt.


Ebbe a desszertbe a gyümölcsök mellé került egy kis indiai sajt és paradicsom is. Az első pillantásra talán bizarr kombinációnak tűnő hozzávalók ne riasszanak el senkit, a savas-édes ízek meglepő összhangja fogja keretbe az ételt.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A panirt, vagyis az indiaiak kedvenc házi sajtját előző nap el kell készíteni. Ehhez egy lábasban felforralunk 2 liter tejet, mikor már majdnem kifut, takarékra vesszük a lángot és belecsorgatjuk az 5 evőkanál citromlé felét.

Pár percig időnként megkeverve főzzük.

Mikor a kanálon már rajtamarad néhány túródarabka, hozzáöntjük a maradék citromlevet is.

Ha teljesen szétvált a túró a zöldessárga savótól, egy finom szövésű anyagon vagy gézen átszűrjük, vízzel kicsit átmossuk, majd a gézt megcsavarva kinyomkodjuk.

Visszatesszük a szűrőbe, valamilyen nehezéket ráteszünk, pár órára (vagy akár másnapig) mehet a hűtőbe, míg elhűl és teljesen megköt.

A recept folytatása itt olvasható.

Címkék: