- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Mézes-mentás gyümölcsök sajtnyárssal
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.31
Ebbe a desszertbe a gyümölcsök mellé került egy kis indiai sajt és paradicsom is. Az első pillantásra talán bizarr kombinációnak tűnő hozzávalók ne riasszanak el senkit, a savas-édes ízek meglepő összhangja fogja keretbe az ételt.
Ebbe a desszertbe a gyümölcsök mellé került egy kis indiai sajt és paradicsom is. Az első pillantásra talán bizarr kombinációnak tűnő hozzávalók ne riasszanak el senkit, a savas-édes ízek meglepő összhangja fogja keretbe az ételt.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A panirt, vagyis az indiaiak kedvenc házi sajtját előző nap el kell készíteni. Ehhez egy lábasban felforralunk 2 liter tejet, mikor már majdnem kifut, takarékra vesszük a lángot és belecsorgatjuk az 5 evőkanál citromlé felét.
Pár percig időnként megkeverve főzzük.
Mikor a kanálon már rajtamarad néhány túródarabka, hozzáöntjük a maradék citromlevet is.
Ha teljesen szétvált a túró a zöldessárga savótól, egy finom szövésű anyagon vagy gézen átszűrjük, vízzel kicsit átmossuk, majd a gézt megcsavarva kinyomkodjuk.
Visszatesszük a szűrőbe, valamilyen nehezéket ráteszünk, pár órára (vagy akár másnapig) mehet a hűtőbe, míg elhűl és teljesen megköt.
A recept folytatása itt olvasható.