- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Narancsmázas sült répa mentával
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.21
Az unalomig ismert sárgarépát öltözteti egészen ünnepi köntesbe ez a recept, ami a narancs és a menta ízeit használja fel a nagy átváltoztatáshoz. A húsok mellé ideális és különleges köret még az ádáz répaelleneseket is meggyőzi a gyökérzöldség erényeiről.
Az unalomig ismert sárgarépát öltözteti egészen ünnepi köntesbe ez a recept, ami a narancs és a menta ízeit használja fel a nagy átváltoztatáshoz. A húsok mellé ideális és különleges köret még az ádáz répaelleneseket is meggyőzi a gyökérzöldség erényeiről.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A közepesen meleg grillre jöhet egy serpenyő, amiben hevítsd fel az olajat.
Ezután jöhet bele a nagyobb hasábokra vágott répa, még ízesítők nélkül. Körülbelül három perc alatt elkezd halványan barnulni a répa. Hogy egyenletesen süljön, időnként rázd meg a serpenyőt.
Jöhet a többi hozzávaló: a bors, a reszelt gyömbér, az apróra vágott hagyma, a zúzott fokhagyma.
Párszor átkeverve a zöldséget a hagyma puhulásáig párold az összetevőket. (5-7 perc.)
A folytatás elolvasásához kattints ide.