- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Omlós szűzérmék ötborsos hagymamártással
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.31
A szűzérméket méltó köntösbe öltöztető hagymamártás csak az egyik ízbomba, amivel a recept szolgálni tud. Ehhez jönnek még a roppanós zöldségek és a baconba ágyazott babrőzsék.
A szűzérméket méltó köntösbe öltöztető hagymamártás csak az egyik ízbomba, amivel a recept szolgálni tud. Ehhez jönnek még a roppanós zöldségek és a baconba ágyazott babrőzsék.
A húst egy nappal a grillezés előtt 4db medálra vágjuk és a mustárral, borskeverékkel, olivaolajjal bepácoljuk!
Ha elérkezett a várva-várt grill party napja, elkezdjük a zöldségek és a mártásunk előkészítését! Elsőként a zöldségköretünket készítjük elő, a következőképpen: a cukkinit, a padlizsánt és a lilahagymát karikára vágjuk. A kaliforniai paprikát cikkekre, a gombát kettévágjuk. A ceruzababunkból két köteget formálunk és baconnal körbetekerjük.
Ha mindez megvan, jöhet a mártás. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés vajon, vagy olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a borskeveréket, a mustárt és a kakukkfüvet, majd a bort is, és 1-2 percig forraljuk. A végén felönjük a főzőtejszínnel, és sóval ízesítjük.
A továbbiakat itt találod.