- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Pikáns, grillen pirított töltött csirketekercsek hagymás-paprikás burgonyával
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.13
Gyerekek és felnőttek számára egyaránt maradandó élményt tartogat ez a tartalmas töltött csirke. Extra alapanyagok nélkül is hozza azt a szintet, amitől állandó szereplővé léphet elő a családi asztalnál.
Gyerekek és felnőttek számára egyaránt maradandó élményt tartogat ez a tartalmas töltött csirke. Extra alapanyagok nélkül is hozza azt a szintet, amitől állandó szereplővé léphet elő a családi asztalnál.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
4 db filézett csirkecomb
16 dkg füstölt-főtt tarja
2 fej vörös hagyma
1 db tojás
4 db burgonya
4 tekerés bors
1 csipetnyi só
2 evőkanál olaj
12 dkg reszelt sajt
1 csipetnyi piros paprika
A hagymát üvegesre pirítottam a füstölt-főtt tarjával együtt, majd hozzáadtam 8 dkg reszelt sajtot és egy korábban felvert tojást, így készült el a töltelék.
A csirkecombokat kifiléztem, majd belehelyeztem a tölteléket és a bőrével lefelé fordítva a megolajozott alufóliára tettem, amit szaloncukorformára feltekertem.
A sütőben 150 fokon 1 óra alatt puhára sütöttem, majd az alufóliában még fél órát pihentettem. Végül a grillen ropogósra pirítottam.
Közben hagymát pároltam és elkészítettem a hagymás-paprikás burgonyát köretnek.
Az ízlésesen félbevágott töltött csirkecombokat a burgonya körettel tálaltam és salátalevéllel, petrezselyemmel, retek karikákkal díszítettem, valamint reszelt sajttal megszórtam.
- Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.