- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Pork Burger Tibor módra
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.12
Gyors, finom és tartalmas házi burger, amiben garantáltan csak az van, amit beletettél. Ha a gyerekek imádják a hamburgert, lepd meg őket ezzel. Ennél egészségesebb változatott nehezen találnál.
Gyors, finom és tartalmas házi burger, amiben garantáltan csak az van, amit beletettél. Ha a gyerekek imádják a hamburgert, lepd meg őket ezzel. Ennél egészségesebb változatott nehezen találnál.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús
4 teáskanál só
1 csipet bors
2 evőkanál worcestershire
4 darab hamburger buci
A sertésburgerhez mindig háztáji hízlalású darálthúst használok, így mindig tudom, hogy milyen húst is etetek a vendégeimmel, és a családommal. Sütés előtt a húst sózom, borsozom, és belerakom a Worcestershire szószt, majd lazán átkeverem. Utána mehet 1 órára a hűvösre.
Közben lehet izzítani a grillt, melyet előtte indirekt sütésre kell felkészíteni (hagyjunk egy direkt részt is azért). Ha a hőmérséklet visszacsökkent BBQ hőtartományra, mehetnek a rácsra az időközben nem sok tapogatással kiformázott pogácsák (használhatunk hozzá lapos bögrét is, melybe beleszuszakoljuk a húst). A rácsot előtte kenjük le olajjal. A húsok felső részét kenjük be házi BBQ szósszal. A pogácsákat kb. 5 perc után fordítsuk meg (BBQ szósszal átkenés), majd újabb 5 perc után elkészül, a direkt részen adjunk neki még egy kis színt.
Ezt követően a félbevágott bucikat ízlés szerint pirítsuk meg a rácson.
- Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.