- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Provence-i bárányburger
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.01
Ha szereted a hamburgert, de nem szeretnél a gyorséttermek sablonos kínálatára hagyatkozni, próbáld ki ezt az igazi kézműves finomságot, amiben garantáltan nincs tartósítószer vagy ízfokozó. Az ízekben tobzódó bárányburger még a hamburgert ellenzőket is meggyőzi majd.
Ha szereted a hamburgert, de nem szeretnél a gyorséttermek sablonos kínálatára hagyatkozni, próbáld ki ezt az igazi kézműves finomságot, amiben garantáltan nincs tartósítószer vagy ízfokozó. Az ízekben tobzódó bárányburger még a hamburgert ellenzőket is meggyőzi majd.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Az angolszalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a felkockázott hagymát rátéve megdinszteljük.
A letisztított lapockát ledaráljuk a kihűtött hagymás szalonnával és a szárított paradicsommal.
Hozzákeverjük a finomra vágott friss fűszereket, levendulát, fekete őrölt borsot és sót.
Elosztjuk 8 felé (17-18 dkg-os pogácsák lesznek), hogy körülbelül 10-12 cm átmérőjűek legyenek.
A húspogácsákat grillen megsütjük.
A Séf a rácson versenyre nevezett recept folytatását itt olvashatod.
Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.