- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Pulled Pork grillezett sertésszendvics lassú tűzön
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.02
A sertéslapocka legjobb oldalát hozza elő a lassú tűzön, órákig sülő technika, ami a hosszú elkészítési idő ellenére megér minden másodpercet. Szaftos, tartalmas és látványos szendvics készülhet a húsból, amiből nem lesz elég majd fejenként egy.
A sertéslapocka legjobb oldalát hozza elő a lassú tűzön, órákig sülő technika, ami a hosszú elkészítési idő ellenére megér minden másodpercet. Szaftos, tartalmas és látványos szendvics készülhet a húsból, amiből nem lesz elég majd fejenként egy.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A húst vékonyan kenjük be mustárral és dörzsöljük be mindenhol a száraz páccal.
A grillünket alacsony hőre állítsuk be.
Használjunk füstölő fát a sütés során. Az egész sütés során finoman adagoljuk a füstöt, nem jó, ha a végeredmény túl van füstölve.
Most jön a neheze! Próbáljuk meg ezt a 105-110 Celsius fokot tartani a sütőnkben, durván 12 órán keresztül. Ez egy egész napos munka lesz, de közben lehet néha pihenni. Körülbelül 5 óra elteltével, látnunk kell, hogy a húson képződött kéreg kezd repedezni, és a maghőmérséklet eléri a 70-74 Celsius fokot.
A Séf a rácson versenyre nevezett recept folytatását itt olvashatod.
Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.