- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Rocky Mountain sertés
- írta: Peitli Csilla
- 2016.07.16
Az egybensült sertésfrikandót körül ölelő mézes, szójás, gyömbéres kéreg ízét a hagyma és a fokhagyma teszi teljessé. A mérete ellenére gyorsan megsülő hús mellé készíts zöldségköretet.
Az egybensült sertésfrikandót körül ölelő mézes, szójás, gyömbéres kéreg ízét a hagyma és a fokhagyma teszi teljessé. A mérete ellenére gyorsan megsülő hús mellé készíts zöldségköretet.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A frikandót egyben tedd bele egy zárható zacskóba vagy lefedhető edénybe.
Egy aprítóban darabold fel a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet.
Majd ezt keverd össze a citromlével, a szójaszósszal, a mézzel és jöhet bele a só, a bors, a felaprított petrezselyem és a mustár is.
Az így kapott krémes keverékkel fedd be jól a frikandót, és rakd hűtőbe éjszakára.
A sütéshez melegítsd elő a grillt és kicsit olajozd be a rácsokat. Közepes hőfokú grillen kezd a sütést, úgy hogy a húson 5 percenként fordíts egyet az egyenletes sülés érdekében.
A recept folytatását, itt találod.