- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Sertés gombóc zöldhagymával
- írta: Peitli Csilla
- 2016.03.12
A keleti konyha egyik legfinomabb gyöngyszeme a töltött gombóc, melynek receptjét elhoztuk nektek. A hosszú előkészítést nagyon rövid sütési idő kompenzálja, így akár egy nagyobb vendgéség esetén előre is bekészíthetőek a gombóckák. Friss ízek, omlós tészta és karakteres töltelék - ezek jellemzik az ételt.
A keleti konyha egyik legfinomabb gyöngyszeme a töltött gombóc, melynek receptjét elhoztuk nektek. A hosszú előkészítést nagyon rövid sütési idő kompenzálja, így akár egy nagyobb vendgéség esetén előre is bekészíthetőek a gombóckák. Friss ízek, omlós tészta és karakteres töltelék - ezek jellemzik az ételt.
A darált sertéshúst tedd egy nagy edénybe, és add hozzá a zúzott fokhagymát, a gyömbérport, az apróra vágott káposztát, piros paprikát és zöldhagymát. Ez utóbbiból egy keveset tegyél félre a mártogatóshoz.
Ezután add a húshoz a sriracha szószt, a felvert tojást, a sötét szójaszószt, a felaprított cilantrót és a szezámolajat.
A folytatásért kattints ide.