- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Sertésszeletek mézes pácban
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.15
A téli időszakban megnövekszik a sertéshús fogyasztás, ugyanakkor a grillre szánt recepteknél fontos az időfaktor. A nagy hidegben nem állhatunk órákig a sülő ételre felügyelve, ezért született meg az alábbi gyorsan elkészíthető sertés recept, amely édeskés és enyhén piháns aromájával komplex ízvilágot tár elénk, percek alatt.
A téli időszakban megnövekszik a sertéshús fogyasztás, ugyanakkor a grillre szánt recepteknél fontos az időfaktor. A nagy hidegben nem állhatunk órákig a sülő ételre felügyelve, ezért született meg az alábbi gyorsan elkészíthető sertés recept, amely édeskés és enyhén piháns aromájával komplex ízvilágot tár elénk, percek alatt.
Grillsütőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!
A pác összeállításával kezd a sütést. Egy kisebb tálban keverd össze a lágy mézet, az olajat, az alma ecetet, a köményt és a chili pelyhet.
A vékony sertésszeleteket mindkét oldalon sózd és borsozd, majd tedd bele őket egy zárható zacskóba és öntsd rájuk a pácot. Jól zárd le a zacskót, és tedd félre pihenni a húst szobahőmérsékleten legalább 1 órára.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
A húst vedd ki a pácból. (Egy kevés sót vagy borsot még ezen a ponton addhatsz hozzá.)
Helyezd a szeleteket a grillre és süsd addig a húst, amíg el nem kezd leválni a sütőlapról. (4-5 perc.)
Ezután fordítsd meg a sertéshúst és újabb 3-4 percig süsd a szeleteket.
A grillről levéve, a hús szinte azonnal tálalható.
A folytatásért és jó tanácsokért a recepttel kapcsolatban, látogass el ide.