- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Sült édes burgonya
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.08
Amíg ősz végén meg nem érkezik a friss édesburgonya termés, érdemes kiüríteni a kamra vagy a boltok polcait, ahol most nagy kedveményekkel árulják ezt az édes burgonyát. Bármilyen grillezett hús mellé ideális köret, de érdemes egyszerre sokat készíteni belőle, úgyis hamar elfogy.
Amíg ősz végén meg nem érkezik a friss édesburgonya termés, érdemes kiüríteni a kamra vagy a boltok polcait, ahol most nagy kedveményekkel árulják ezt az édes burgonyát. Bármilyen grillezett hús mellé ideális köret, de érdemes egyszerre sokat készíteni belőle, úgyis hamar elfogy.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre.
Közben pucold meg az édesburgonyát, és vágd nagy kockákra. Kb. 2 centisekre. Esetleg karikákra.
Ha sikerült friss rozmaringot és kakukkfüvet beszerezni, akkor ezeket is vágd össze, majd jöhet a fűszerezés.
A krumplit egy tálba vagy zacskóba téve öntsd nyakon az olajjal és a fűszerekkel, majd dolgozd össze a keveréket.
A recept többi részét, ide kattintva olvashatod.