- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Sült gyökérzöldségek
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.08
Télen és fagyasztva is könnyen beszerezhető zöldésgeket tartalmaz ez a recept, ami még a legkevésbé szeretett fehérrépát és édes, ropogós falattá nemesíti. A grillezett zöldségek akár önmagukban is fogyaszthatóak tejfölös mártogatós kíséretében.
Télen és fagyasztva is könnyen beszerezhető zöldésgeket tartalmaz ez a recept, ami még a legkevésbé szeretett fehérrépát és édes, ropogós falattá nemesíti. A grillezett zöldségek akár önmagukban is fogyaszthatóak tejfölös mártogatós kíséretében.
Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forgasd át olajban a felkockázott zöldségeket (a paradicsom nélkül).
Előmelegített grillen süsd legalább 20 percig a serpenyős zöldségeket közepesnél valamivel magasabb hőmérsékleten, és időnként ne felejts el forgatni rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek mindenhol.
Amikor szépen bebarnulnak, öntsd a zöldségekre az alaplét, majd add hozzá a paradicsomokat, zöldfűszereket, sót, borsot.
A folytatást itt keresd.