- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Thai marhahús saláta
- írta: Peitli Csilla
- 2016.03.22
Ez a friss és izgalmas ízeket hozó marhahúsos saláta hamar megsül, akár maradékhőn is elkészítheted a grillezés végén. A vékony szeletekre vágott percek alatt elkészül, a saláta többi részen pedig semmilyen hőkezelést nem igényel. Könnyű és gyors vacsora recept.
Ez a friss és izgalmas ízeket hozó marhahúsos saláta hamar megsül, akár maradékhőn is elkészítheted a grillezés végén. A vékony szeletekre vágott percek alatt elkészül, a saláta többi részen pedig semmilyen hőkezelést nem igényel. Könnyű és gyors vacsora recept.
Először készítsd el a pácot a húshoz. Ehhez vágd apróra a fokhagymát és ezt keverd össze az 5 g sóval, a borssal, a lime héjával, a chili szósszal és a szezám olajjal.
Tedd bele a pácot egy lezárható zacskóba vagy egy edénybe, majd vegyítsd össze az ujjnyi vastag csíkokra vágott marhahússal. Jól rázd össze, hogy a pác mindenhol érje a húst. Tedd félre pácolódni pár órára vagy egész éjszakára.
Amikor elkezded összeállítani az ételt, első dolgod legyen a grillt felmelegíteni magas hőfokra.
Folytatásért kattints ide.