- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Töltött tök
- írta: Peitli Csilla
- 2016.10.08
Őszi ízek és szinek jellemzik ezt a grillen készíthető látványos fogást, aminek a tök az alapja. A gyors vacsoraként is bedobható étel igény szerint hússal is kiegészíthető, de anélkül is teljes értékű fogásként tálalható.
Őszi ízek és szinek jellemzik ezt a grillen készíthető látványos fogást, aminek a tök az alapja. A gyors vacsoraként is bedobható étel igény szerint hússal is kiegészíthető, de anélkül is teljes értékű fogásként tálalható.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
Amíg melegszik, állítsd össze a tölteléket. Ehhez egy nagyobb alufóliát kenj le olajjal, majd helyezd rá a kis kockákra vágott fehérrépát, a sárgarépát, az édesburgonyát, a morzsolt kukoricát és a hagymát. A zöldségekre önts egy kevés olajat és alma cidert, majd csomagold be őket. Az így kapott csomagocskát tedd fel a rácsra, és süsd 35 percig. Ha elkészült, vedd le a rácsról és tedd félre hűlni.
A kisméretű sütnivaló tököket vád ketté, és távolítsd el a magokat.
A tök húsát kend be vajjal és ízesítsd sóval és borssal, majd tedd rácsra őket sülni a héjukkal lefelé. Ennek is kell legalább 35 perc, de mivel a sütési idő nagyban függ a tökhús vastagságától, mindig ellenőrizd a puhaságát, mielőtt leveszed a tűzről.
Amikor a tök is megsült, azonnal tálalhatod az ételd. A félbe vágott tökök közepén lévő mélyedést töltsd meg a töltelékkel, majd locsolj rájuk egy kis juharszirupot.
Pontos adagokért és a további leírásért, kattints ide.