- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: vendégváró sült gesztenye
- írta: Peitli Csilla
- 2016.12.20
Ha tél, akkor sült gesztenye. A téli vásári utcaképhez kitörölhetetlenül hozzátartozik a forró, illatos sültgesztenye, amit zacskóból enni a legfinomabb. Ha szeretnéd házi körülmények között felidézni ezt a kellemes emléket, vedd elő a grilled, és jöhet a pirítás.
Ha tél, akkor sült gesztenye. A téli vásári utcaképhez kitörölhetetlenül hozzátartozik a forró, illatos sültgesztenye, amit zacskóból enni a legfinomabb. Ha szeretnéd házi körülmények között felidézni ezt a kellemes emléket, vedd elő a grilled, és jöhet a pirítás.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
Amíg a grill melegszik, készítsd elő a gesztenyéket. Egyesével fektesd a gesztenyét a leglaposabb oldalára és vágj egy éles késsel X-et a héjra. Ne túl mélyen, de eléggé ahhoz, hogy a héjat átvágd.
A gesztenyéket helyezd egy öntöttvas serpenyőbe vagy sütőlapra, és időnkénti mozgatással kezd el pirítani őket.
8-10 perc általában elég a gesztenyének.
Vedd le a parázsról a gesztenyét és még a héjában, amíg meleg, szórd meg a sóval. Azonnal tálalhatod.
Az autentikusabb hatásért használj faszenes grillt és öntöttvas serpenyőt a sütéhez.
Könnyítse meg az ünnepi sütés- főzést, tegyen ínycsiklandó grillételeket az asztalra, s miközben az ételek teraszán sülnek, dőljön hátra és hangolódjon rá az ünnepekre. Ehhez a Broil King grillsütők most egy ajándék grill receptfüzettel kedveskedik önnek.