Napi grillreceptünk: Zöld saláta naranccsal és sajttal

A grillezett húsok tartalmas és ízes fogások, de ha hasonlóan laktató körettel tálalnánk őket, az nemcsak a gyomrot terhelné meg, de jól lakottan pihengető vendégeket is nehezebb lenne rávenni a mosogatásra. A tartalmas húsok mellé ezért ajánljuk friss ízekkel hódító salátákat. Egy ilyen receptet hoztunk most el.


A grillezett húsok tartalmas és ízes fogások, de ha hasonlóan laktató körettel tálalnánk őket, az nemcsak a gyomrot terhelné meg, de jól lakottan pihengető vendégeket is nehezebb lenne rávenni a mosogatásra. A tartalmas húsok mellé ezért ajánljuk friss ízekkel hódító salátákat. Egy ilyen receptet hoztunk most el.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

400 g zöldsaláta

2 db narancs

1 db lilahagyma

100 g pirított fenyőmag

200 g manchego sajt

120 ml szűz olívaolaj

2 ek. fehérbor ecet

1 ek. narancs lé

1 kk. méz

1 kk. mustár

1 csipet só, bors

Egynagyobb tálban keverd össze a zöldsalátát, a gerezdekre vágott és megpucolt nrancsot, az apróra vágott lilahagymát és a pirított fenyőmagot.

Ezután készítsd el a vinaigrette mártást: ehhez az olajat, az ecetet,a narancslét, a mustárt, a mézet és a fűszereket tedd egy jól zárható üvegbe. Amikor minden hozzávaló belekerült, zárd le az üveget, majd élénk mozdulatokkal rázd össze a mártást. Amikor úgy érzed, hogy minden hozzávaló jól elkeveredett, öntsd a mártást a salátára.

Az így tálalt salátára egy zöldségvágóval "hámozz" sajtcsíkokat.

Címkék: