- írta: Bácsalmási Katalin
Napi grillreceptünk: Zöld saláta naranccsal és sajttal
- írta: Peitli Csilla
- 2017.05.03
A grillezett húsok tartalmas és ízes fogások, de ha hasonlóan laktató körettel tálalnánk őket, az nemcsak a gyomrot terhelné meg, de jól lakottan pihengető vendégeket is nehezebb lenne rávenni a mosogatásra. A tartalmas húsok mellé ezért ajánljuk friss ízekkel hódító salátákat. Egy ilyen receptet hoztunk most el.
A grillezett húsok tartalmas és ízes fogások, de ha hasonlóan laktató körettel tálalnánk őket, az nemcsak a gyomrot terhelné meg, de jól lakottan pihengető vendégeket is nehezebb lenne rávenni a mosogatásra. A tartalmas húsok mellé ezért ajánljuk friss ízekkel hódító salátákat. Egy ilyen receptet hoztunk most el.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
400 g zöldsaláta
2 db narancs
1 db lilahagyma
100 g pirított fenyőmag
200 g manchego sajt
120 ml szűz olívaolaj
2 ek. fehérbor ecet
1 ek. narancs lé
1 kk. méz
1 kk. mustár
1 csipet só, bors
Egynagyobb tálban keverd össze a zöldsalátát, a gerezdekre vágott és megpucolt nrancsot, az apróra vágott lilahagymát és a pirított fenyőmagot.
Ezután készítsd el a vinaigrette mártást: ehhez az olajat, az ecetet,a narancslét, a mustárt, a mézet és a fűszereket tedd egy jól zárható üvegbe. Amikor minden hozzávaló belekerült, zárd le az üveget, majd élénk mozdulatokkal rázd össze a mártást. Amikor úgy érzed, hogy minden hozzávaló jól elkeveredett, öntsd a mártást a salátára.
Az így tálalt salátára egy zöldségvágóval "hámozz" sajtcsíkokat.