- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Zöldbab saláta
- írta: Peitli Csilla
- 2017.02.01
Szárnyashoz ideális köretet ajánlunk a zöldbabot szerető húsimádóknak,akik már unják a krumplit. A tavasz színeit a tányérre csempésző salátát egy egyszerű, de ízeiben rafinált vinaigrette mártással kell leönteni, hogy teljessé váljon a szolid ízharmónia.
Szárnyashoz ideális köretet ajánlunk a zöldbabot szerető húsimádóknak,akik már unják a krumplit. A tavasz színeit a tányérre csempésző salátát egy egyszerű, de ízeiben rafinált vinaigrette mártással kell leönteni, hogy teljessé váljon a szolid ízharmónia.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Egy nagy edénybe forralj fel sós vizet.
Tedd a lobogó vízbe a megmosott, végeitől megszabadított zöldbabot, és főzd 5 percig. Akkor jó, amikor még enyhén roppanós.
Szűrd le a babot, és tedd egy jéghideg vízzelteli tálba további 5 percig. Ezután is csöpögtesd le. Majd terítsd ki a babot egy ruhára, hogy teljesen megszáradjon. A hűtőben tartsd felhasználásig.
A vinaigrette mártáshoz keverj össze minden hozzávalót. A friss kapor kerüljön bele legutoljára.
A babot helyezd el a tányérokon dekoratív módon, majd közvetlenül a tálalás előtt jöhet a kapor, és locsold meg a babot a vinaigrette mártással.
A recept többi részét és a hozzávalók pontos listáját itt olvashatod.