- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Zöldséges tepanade
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.09
Előételként és vegetáriánus főfogásként is tálalhatod a következő zöldséges-kecskesajtot tepanadét, mely tartalmas és ízekben gazdag fogás. A felhasznált zöldségek miatt nagyon egészséges, kellemes ízű feltét grillezett kenyerekhez, pitákhoz.
Előételként és vegetáriánus főfogásként is tálalhatod a következő zöldséges-kecskesajtot tepanadét, mely tartalmas és ízekben gazdag fogás. A felhasznált zöldségek miatt nagyon egészséges, kellemes ízű feltét grillezett kenyerekhez, pitákhoz.
Először készíts szószt a zöldségekhez: Ehhez az olívaolajat, a salottahagymát, a zöldfűszereket, a fokhagymát, a citromlét, a diót és a sót, borsot helyezd egy aprítóba, és addig keverd őket, amíg egységes öntetet nem kapsz.
Ezután a szeletelt gombát, a paradicsomot, a lilahagymát és a félbevágott padlizsánt öntsd le a szósszal, és 30 percig hagyd őket állni.
Most lesz időd begyújtani a keget. Körülbelül 200°C-ra fűtsd fel.
Ha ez is megvan, süsd meg a paprikákat. Ne ijedj meg, hogy megfeketednek, épp akkor lesznek jók, ha fekete réteg borítja majd őket.
A recept folytatását itt találod.