- írta: Peitli Csilla
Nem félünk a báránytól! 4 bárányos grillrecept a húsvéti asztalra
- írta: Spatrend Online
- 2015.03.11
Lassan elfelejthetjük azt az általánosítást, miszerint ha finom bárány-ételt szeretnénk, ahhoz az arab országokig, de legalábbis mediterrán vidékre, Európa déli feléig kell utaznunk. Az igaz, hogy Magyarországon a bárány talán nem volt mindig közönség-kedvenc, ma viszont már sokan készítik és fogyasztják szívesen – a grillezést kedvelők pedig egyenesen megőrülnek érte.
Lassan elfelejthetjük azt az általánosítást, miszerint ha finom bárány-ételt szeretnénk, ahhoz az arab országokig, de legalábbis mediterrán vidékre, Európa déli feléig kell utaznunk. Az igaz, hogy Magyarországon a bárány talán nem volt mindig közönség-kedvenc, ma viszont már sokan készítik és fogyasztják szívesen – a grillezést kedvelők pedig egyenesen megőrülnek érte.
A grillrácsról tehát nem hiányozhatnak a fenséges bárányfalatok – a Séf a rácson online receptverseny oldalán böngészve éppen ezért ínycsiklandó ötletekre bukkanhatunk, ha egy kis bárányhúsra fáj a fogunk.
Itt van mindjárt a Grillezett bárányborda céklapárlat felhőben, chilis karfiolsalátával – SASÓ receptje már a nevével is rabul ejti a gasztronómia és a húsok szerelmeseit. De találunk itt Tokaji rozmaringos báránylapockát és Konyakos báránybordát diókéregben, vagy épp bárányhús hozzáadásával készült avokádós keto-burgert.
A különleges pácok és köretek sosem látott esszencia-kavalkáddal töltik meg tányérunkat. A grillen piruló fejedelmi falatok pedig garantáltan odavonzzák majd vendégeink tekintetét, s még az is kedvet kaphat a kóstolásra, aki eddig inkább csak az unalmas csirkét és sertést tudta elképzelni még így Húsvét tájékán is.
A receptek nem csak szakavatott, hanem kísérletezni vágyó grillezőknek is kiváló választásnak bizonyulhatnak. Szavazz a séfekre, ha neked is tetszenek a bárányos menük!