- írta: Peitli Csilla
Nem szereted a gombát? Próbáld ki grillezve!
- írta: Peitli Csilla
- 2016.01.29
Sok gyerekek és felnőtt mumusa a gomba, mely hiába egészséges, ha állaga nem talál utat az emberek szívébe. Ezen a problémán segíthet a grillezett gomba, mely roppanósabb, mint párolt változata.
Sok gyerekek és felnőtt mumusa a gomba, mely hiába egészséges, ha állaga nem talál utat az emberek szívébe. Ezen a problémán segíthet a grillezett gomba, mely roppanósabb, mint párolt változata.
A gomba sokkal ritkábban kerül a grillek rácsaira, mint az indokolt volna. A füstös aroma és a roppanós, kevésbé nedvdús szerkezet kihozza a gomba legjobb ízeit, melyre szinte rá sem lehet ismerni. A trükk minden gombatípussal működik, de a csiperke az igazi klasszikus, ami minimális fűszerezés mellett mutatja meg legjobb formáját. A zöldfűszerek közül a kapor, a rozmaring és a kakukkfű állnak neki a legjobban, melyek különlegesebbé teszik ezt az egyébként egyszerű ízű hozzávalót.
Ha szeretnéd kipróbálni a nyárson sült gombafejeket, kattints ide a receptért.