Palacsintában kínált füstölt kacsa

Keleti ihletésű grillezett kacsarecept, amelyet az uborka frissessége és a palacsinta édessége tesz teljessé. Ha szeretnél kipróbálni valami újat a kacsacombokból, ez a recept megadhatja a vágyott kihívást és az ízélményt is.


Keleti ihletésű grillezett kacsarecept, amelyet az uborka frissessége és a palacsinta édessége tesz teljessé. Ha szeretnél kipróbálni valami újat a kacsacombokból, ez a recept megadhatja a vágyott kihívást és az ízélményt is.

A hozzávalók pontos mértékét itt találod.

A combok előkészítését már egy nappal korábban elkezdheted. A kacsa bőrét óvatosan szurkáld meg egy villával, vigyázz, hogy a húst már ne érje a szúrás. Ez majd segít, hogy a sülés közben lassan csöpögjön ki a zsírja, és a hús ne száradjon ki. A combokat locsold meg a sherry-vel, és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben. Másnap a combokat vond be egy vékony majonéz réteggel, és ezt szórd meg az ötfűszer keverékkel. Ezután pihenjen legalább fél órát a hús. Közben készítsd elő a füstölőt. A combokat bőrrel felfelé helyezd az alsó rácsra egy vízzel teli edény fölé. A hőfokot állítsd be 120 oC-ra, és kapcsold be ventilátorokat. Süsd legalább 4 órát vagy amíg megpuhul a hús. A gyümölcslét öntsd bele egy szórófejjel ellátott flakonba, és minden órában spricceld le a húst vele. Végül a kisütött palacsintát töltsd meg a szálakra omló kacsa húsával, a vágott hagymacsíkokkal, a csírával és a koriander zölddel, majd ezt locsold meg a hoishin szósz, a chili szósz és a halszósz keverékéből összeállított mártással.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést az újévi akciók keretein belül!

Címkék: