- írta: Peitli Csilla
Pulled pork – szálaira eső húsos szendvics! Két tuti recept az amerikai álomszendvicsre
A Pulled pork, azaz szálaira szedett sertéshússal bélelt szendvics, egy igazi klasszikus a grillen. Szaftos, füstös, zamatos, szóval ellenállhatatlan... De hogyan fogj hozzá, hogy tökéletesen készítsd az amcsik egyik kedvenc grillkajáját? A hamburger, a steak és talán a borda után egyértelműen Amerika egyik legnépszerűbb, rácson készült ételéről beszélünk. Márpedig, ha grillezésről van szó, a tengerentúlon biztosan tudják, miről beszélnek. A pulled pork nem más, mint egy igen hosszú ideig, alacsony hőmérsékleten grillezett pácolt, bátran fűszerezett sertéshús. Ettől a fajta hőkezeléstől a hús egyszerűen szálaira esik szét, így egy csipesszel, de akár az ujjainkkal is könnyedén szétszedhető. De ami a legfontosabb: minden íz és nedvesség benne marad!A jó öreg amerikai ínyencségre két megoldás is érkezett – szinte egyszerre – a Séf a Rácson receptverseny két versenyzőjétől. Bár a két recept leírásban és összetevőkben is különbözik egymástól, a képek alapján mindkettőt azonnal felfalnánk.Mortis: pulled pork lassú tűzön grillezett sertésszendvicse, a grillezés után a hús alá öntött almalével lesz igazi különlegesség. Bálint: BBQ pulled pork szendvicse pedig a mellé sütött édesburgonyával lett teljes. Persze mindketten az elmaradhatatlan káposzta-, vagy coleslaw salátával egészítették ki a grillklasszikust. Aki rajong a valódi füstös ízekért, annak ezeket a recepteket kötelező kipróbálni. Olvasd el a recepteket és ne felejts el szavazni rájuk. Utolsó lehetőség! Jelentkezz Te is a receptversenyre és nyerd meg az álomgrillt!
A Pulled pork, azaz szálaira szedett sertéshússal bélelt szendvics, egy igazi klasszikus a grillen. Szaftos, füstös, zamatos, szóval ellenállhatatlan... De hogyan fogj hozzá, hogy tökéletesen készítsd az amcsik egyik kedvenc grillkajáját?
A hamburger, a steak és talán a borda után egyértelműen Amerika egyik legnépszerűbb, rácson készült ételéről beszélünk. Márpedig, ha grillezésről van szó, a tengerentúlon biztosan tudják, miről beszélnek. A pulled pork nem más, mint egy igen hosszú ideig, alacsony hőmérsékleten grillezett pácolt, bátran fűszerezett sertéshús. Ettől a fajta hőkezeléstől a hús egyszerűen szálaira esik szét, így egy csipesszel, de akár az ujjainkkal is könnyedén szétszedhető. De ami a legfontosabb: minden íz és nedvesség benne marad!
A jó öreg amerikai ínyencségre két megoldás is érkezett – szinte egyszerre – a Séf a Rácson receptverseny két versenyzőjétől. Bár a két recept leírásban és összetevőkben is különbözik egymástól, a képek alapján mindkettőt azonnal felfalnánk.
Mortis: pulled pork lassú tűzön grillezett sertésszendvicse, a grillezés után a hús alá öntött almalével lesz igazi különlegesség. Bálint: BBQ pulled pork szendvicse pedig a mellé sütött édesburgonyával lett teljes. Persze mindketten az elmaradhatatlan káposzta-, vagy coleslaw salátával egészítették ki a grillklasszikust. Aki rajong a valódi füstös ízekért, annak ezeket a recepteket kötelező kipróbálni.
Olvasd el a recepteket és ne felejts el szavazni rájuk.
Utolsó lehetőség! Jelentkezz Te is a receptversenyre és nyerd meg az álomgrillt!