- írta: Peitli Csilla
Sajt a grillen! Ki ne szeretné? 5 recept sajtimádóknak
- írta: Spatrend Online
- 2015.03.13
Bár a kerti parti központi eleme a grillrácson sistergő hús, a főfogás elkészültéig egy ötletes előétellel is enyhíthetünk vendégeink étvágyát. Erre pedig nincs is jobb alapanyag, mint a sajt, az ételek Jolly Jokere. Hiszen talán egyikünk sem ismer olyat, aki valamilyen formájában ne szeretné ezt a tejes csodát.
Bár a kerti parti központi eleme a grillrácson sistergő hús, a főfogás elkészültéig egy ötletes előétellel is enyhíthetünk vendégeink étvágyát. Erre pedig nincs is jobb alapanyag, mint a sajt, az ételek Jolly Jokere. Hiszen talán egyikünk sem ismer olyat, aki valamilyen formájában ne szeretné ezt a tejes csodát.
Főleg, ha arról van szó, hogy a sajtra még egy ellenállhatatlan ízű, megpörkölődött grillréteg is kerül. A Séf a rácson online verseny receptjeit böngészve, találhatunk is néhány vendégvárónak is tökéletes sajtos csodát.
„SASÓ” grillezett kecskesajtos party szendvicsével és „CSABIG” grillezett kecskesajtjával igazán jó hangulatban telhet a várakozás. De ne felejtsük el, a sajt ravaszul laktató étel, így csak arra vigyázzunk, nehogy túlságosan is telítődjünk a csak elöljáróban felszolgált ínycsiklandó falatokkal!
Ráadásul a sajt a főételek készítésekor is fontos szerephez juthat: „MAX021” pisai ferdetorony receptjében, „CSABIG” csirkemell részeges körtével ételének elkészítésében és „LUI CHEF” bolognai grill-tornyában is elengedhetetlen hozzávalóként szerepel. A hússzeletek között olvadozó cheddar, a csirkehúsra reszelt kék penészes sajt, vagy éppen a hús- és zöldségpogácsák közé rétegzett szeletek ellenállhatatlan ízzel ruházzák fel grillezett ételeinket.
Ha te is szereted a grillsajtos ételeket, böngéssz kedvedre, és a szavazásról se feledkezz meg!