- írta: Peitli Csilla
Sajt és füge: Tökéletes páros a grillen
- írta: Mező Dóra
- 2017.08.23
Ha szeretnénk előrukkolni egy különleges fogással, ami nem csupán finom, de egészséges is egyben, a grillezett füge kecskesajttal garantáltan ideális párosítás.
Ha szeretnénk előrukkolni egy különleges fogással, ami nem csupán finom, de egészséges is egyben, a grillezett füge kecskesajttal garantáltan ideális párosítás.
Hozzávalók:
érett, nagyobb fügék
kecskesajt
méz
mentalevél (opcionális)
Elkészítés:
A fügéket vágjuk be kereszt alakban, ezután alul enyhén megnyomva őket, hagyjuk, hogy kinyíljanak, mint a rózsa. Az apró gödröcskét töltsük meg kecskesajttal, s csorgassunk rá néhány csepp mézet is. A forró grillre helyezve mindössze pár perc erejéig süssük. A fügéket utolsó simításként mentalevéllel is díszíthetjük, mely az érdekes megjelenés mellett, különleges ízvilágot is kölcsönöz majd a gyümölcsös desszertnek. Egy pohár finom bor mellett előételként, vagy akár egészséges nassolni valóként is tökéletesen megállja a helyét a gyorsan elkészíthető, könnyed fogás!
Ha imád grillezni, de még nem talált rá álmai sütőjére, böngésszen a Spatrend oldalán, vagy látogasson el bemutatótermeik egyikébe, és válassza ki az ön számára minden tekintetben megfelelő prémium grillsütőt!