- írta: Peitli Csilla
Sörös (kólás, Red-Bullos) csirke Németországból
- írta: Spatrend Online
- 2015.05.24
Németország grillbajnoka egyik kedvenc ételét készítette el nekünk. Rendhagyó módon a csirkék nem sörös dobozra, hanem különleges ízeket adó, furcsa italokra ültek. Jó étvágyat kívánunk!
Németország grillbajnoka egyik kedvenc ételét készítette el nekünk. Rendhagyó módon a csirkék nem sörös dobozra, hanem különleges ízeket adó, furcsa italokra ültek. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók
- 1 db egész csirke
- 1 db dobozos sör
- 1 csipet szárnyas fűszerkeverék
- 2 ág friss rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés
- Miután közepes hőfokra beállítottad a grill, jöhet a csirke előkészítése.
- A megtisztított egész csirkét (a belsőségek eltávolítása után) kívülről bőségesen dörzsöld be szárnyas fűszerkeverékkel és szórd meg frissen őrölt borssal és sóval.
- A sör felét öntsd ki egy pohárba, a másik fele maradjon a dobozban.
- Ebbe a sörös dobozba tedd bele a megpucolt fokhagymát egészben és a friss rozmaring ágacskákat is.
- Sűrű rácsozatra vagy egy lukacsos zöldségkosárra lesz szükséged, hogy feltehesd az étel a grillre. A rács közepére tedd fel az előzőleg kívülről lemosott sörösdobozt és erre ültesd rá a csirkét, hogy szilárdan álljon.
- Sütés közben tartsd csukva a fedőt, hogy mindenhol jól átsüljön. Sütési időre fél kilónként 18-20 percet számolj, de a fél óra után mindenképpen nézz rá a madárkára, nehogy odakapjon valahol.
További tippek az elkészítéshez: www.grillreceptek.hu
Ha szeretnéd megtudni, hogy hol vehetsz egy ilyen grillsütőt, kattints ide!