- írta: Peitli Csilla
Télen se mondj le a gyümölcsökről: epernyárs a grillen
- írta: Peitli Csilla
- 2017.12.06
A téli időszakban megritkult gyümölcsválaszték miatt háttérbe szorulnak a velük készült ételek, és jobbára nyersen fogyasztjuk az idénygyümölcsöket. Pedig a grillen még a kissé savanykásabb nyári gyümölcsök is újra kivirágzanak.
A téli időszakban megritkult gyümölcsválaszték miatt háttérbe szorulnak a velük készült ételek, és jobbára nyersen fogyasztjuk az idénygyümölcsöket. Pedig a grillen még a kissé savanykásabb nyári gyümölcsök is újra kivirágzanak.
A grill hőjétől enyhén megkaramellizálódó gyümölcsök sokkal édesebbnek hatnak majd, mintha nyersen fogyasztanánk őket, így a téli hidegbe is visszacsempészhetsz egy keveset a nyár ízeiből. A gyümölcsnyár rekord idő alatt elkészül, ergó nem is kell sokáig a kertben fagyoskodnod, és egyszerre egy nagyobb adag is elkészíthető.
A képen látható recepthet csak egy kevés eperre, barackra és pillecukorra lesz szükséged. Ehhez a recepthez nem is baj, ha a gyümölcs nem olyan édes, mert a pillecukor szirupos édességének jó kontrasztot ad majd a fanyarabb gyümölcs. (Persze az eper és barack is helyettesíthető keményebb húsú gyümölcsökkel, mint mondjuk a datolyaszilva vagy a füge.)
A gyümölcsöket és a pillecukrot vágd nagyjából falatnyi darabokra és felváltva húzd fel őket a nyársra. Közepes hőfokon addig grillezd, amíg a pillecukor meg nem karamellizálódik és a külseje feketéssé nem válik. Ezalatt a gyümölcsök is megpirulnak, de nem főnek meg, így a puha pillecukor mellett keményebb textúra is megjelenik. Üdítő frissesség édes bűnbeeséssek keveredve.
Ha szeretné még az idei télen otthonában élvezni a grillezés utánozhatatlan élményét, látogasson el a SpaTrend ürömi üzletébe, ahol exkluzív ajánlatokkal várják az érdeklődőket: tekintse meg élőben a piacvezető kanadai Broil King grillsütők széles választékát, és találjon rá az ön számára legmegfelelőbb berendezésre!