- írta: Bácsalmási Katalin
Téli csemege a grillről: dióval töltött grillezett alma
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.24
A dióval töltött grillezett alma nem a szépségéről híres, de megjelenésbeli hiányosságát ízzel és egészséges mivoltával pótolja. A télen könnyen beszerezhető alapanyagokból készült recept tökéletes a téli sütéssel kísérletezők számára, hiszen egyszerű és gyors.
A dióval töltött grillezett alma nem a szépségéről híres, de megjelenésbeli hiányosságát ízzel és egészséges mivoltával pótolja. A télen könnyen beszerezhető alapanyagokból készült recept tökéletes a téli sütéssel kísérletezők számára, hiszen egyszerű és gyors.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A recept első lépése a diós töltelék elkészítése, amihez a hozzávalók a következőek: dió, cukor, mazsola, fahéj, szerecsendió, vaj. A mennyiségek nagyban függnek a készíteni kívánt adagtól, és hogy a közönség mennyire édesszájú. Négy almához körülbelül 120 g dió és cukor kell, fele ennyi mazsola és vaj. A fűszerekből pedig elég egy fél kiskanálnyi. Az apróra összetört diót keverd el a többi hozzávalóval és tedd félre az almák előkészítéséig.
Ezen a ponton már érdemes bekapcsolni a grillt, hogy legyen ideje felfűteni közepes hőfokra.
A megmosott, de meg nem hámozott almák tetejét vágd le, majd egy dinnyevájó, egy kiskanál vagy egy kés segítségével kapard ki a magházat, és csinálj egy kis helyet a tölteléknek. Arra ügyelj, hogy az alma alja egyben maradjon, nehogy sülés közben kifolyjon a cukros-vajas lé.
A töltelékkel töltsd meg puposra az almákat, majd egy sütőlapra helyezd őket. Könnyebben párolódik majd az alma, ha alájuk öntesz egy kevés narancs- vagy almalevet. Ezután már nincs más dolgod, mint a lapot óvatosan a grillbe tenni, és várni, hogy elteljen az a 30-40 perc, amíg az almák teljesen megpuhulnak.
Melegen a legfinomabb, ne várd meg míg teljesen kihűl.