Teriyaki csirke a grillen

Ha szeretnénk feldobni a kerti parti szokásos menüjét egy különleges étellel, ez a népszerű japán fogás biztos siker!


Ha szeretnénk feldobni a kerti parti szokásos menüjét egy különleges étellel, ez a népszerű japán fogás biztos siker!

Szereti családja, barátai társaságában tölteni a tavaszi hétvégéket, de már elege van a megszokott grillételekből? Apró módosításokkal rengeteg receptet használhatunk a hagyományos sütési mód mellett a grillen is: íme, a rendkívül ízletes teriyaki csirke!

Hozzávalók:

125 ml Japán szójaszósz

2 evőkanál Mirin (édes rizsbor)

1 evőkanál barna cukor

8 db csirkecomb

Elkészítés:

A mirinnel és a cukorral együtt forraljuk fel a szójaszószt. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, lassú tűzön főzzük tovább körülbelül 2-3 percig. Alaposan mossuk át a csirkecombokat. Miután a szósz kihűlt, helyezzük egy nagy tálba a csirkedarabokat, öntsük le a keverékkel, és hagyjuk néhány órán át pácolódni. Érdemes többször átforgatni, hogy a csirke biztosan teljesen beszívja az ízeket. Mindezt akár előző nap is megtehetjük, hiszen minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz a végeredmény! Utolsó lépésként helyezzük a sercegő grillrácsra a csirkét, és alaposan süssük át.

Címkék: