- írta: Peitli Csilla
Teriyaki csirke a grillen
- írta: Mező Dóra
- 2017.04.08
Ha szeretnénk feldobni a kerti parti szokásos menüjét egy különleges étellel, ez a népszerű japán fogás biztos siker!
Ha szeretnénk feldobni a kerti parti szokásos menüjét egy különleges étellel, ez a népszerű japán fogás biztos siker!
Szereti családja, barátai társaságában tölteni a tavaszi hétvégéket, de már elege van a megszokott grillételekből? Apró módosításokkal rengeteg receptet használhatunk a hagyományos sütési mód mellett a grillen is: íme, a rendkívül ízletes teriyaki csirke!
Hozzávalók:
125 ml Japán szójaszósz
2 evőkanál Mirin (édes rizsbor)
1 evőkanál barna cukor
8 db csirkecomb
Elkészítés:
A mirinnel és a cukorral együtt forraljuk fel a szójaszószt. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, lassú tűzön főzzük tovább körülbelül 2-3 percig. Alaposan mossuk át a csirkecombokat. Miután a szósz kihűlt, helyezzük egy nagy tálba a csirkedarabokat, öntsük le a keverékkel, és hagyjuk néhány órán át pácolódni. Érdemes többször átforgatni, hogy a csirke biztosan teljesen beszívja az ízeket. Mindezt akár előző nap is megtehetjük, hiszen minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz a végeredmény! Utolsó lépésként helyezzük a sercegő grillrácsra a csirkét, és alaposan süssük át.