- írta: Peitli Csilla
Ünnepi falatok: Barackos csirkemell a grillen
- írta: Mező Dóra
- 2017.12.11
Hamarosan kezdetét veszi az év egyik legsúlyosabb gasztronómiai fesztiválja: plusz kilók, evés-alvás, alvás-evés, desszert reggelire – kezdődik a karácsonyi ízmaraton!
Hamarosan kezdetét veszi az év egyik legsúlyosabb gasztronómiai fesztiválja: plusz kilók, evés-alvás, alvás-evés, desszert reggelire – kezdődik a karácsonyi ízmaraton!
Ha a nehezebb húsételek mellett idén könnyedebb fogásra vágyna, ez az ízletes összeállítás tökéletes választás! Mivel nem igényel komolyabb előkészületeket, és meglehetősen gyorsan tányérra kerül, a barackos csirkemell akár hétköznap este is remek alkalmat biztosít egy kis grillezésre!
A csirkét fűszerezzük grill fűszerkeverék segítségével, vagy ízesítsük némi sóval, borssal és rozmaringgal, majd locsoljuk meg kevéske olívaolajjal. A barackokat vágjuk félbe. A csirkét alaposan süssük át, és csak azután helyezzük rá a gyümölcsöt, amikor az egyik fele már teljesen barnára sült. Ekkor az elkészült oldalra tegyük rá a barackot, és süssük aranybarnára a hús alsó oldalát. Tálaljuk friss zöldségsalátával!
Ha ön is szeretne professzionális körülmények között grillezni, kattintson a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthat hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőihez!