Ünnepi hangolódás: Klasszikus BBQ oldalas

Mindössze 20 nap, és itt a karácsony! Ha a konyhában is szeretne az ünnepekre hangolódni, ez az étel remek alkalmat nyújt erre. Ha a főpróba jól sikerül, akkor akár az is előfordulhat, hogy már most rátalál a szentesti vacsora fő fogására!


Mindössze 20 nap, és itt a karácsony! Ha a konyhában is szeretne az ünnepekre hangolódni, ez az étel remek alkalmat nyújt erre. Ha a főpróba jól sikerül, akkor akár az is előfordulhat, hogy már most rátalál a szentesti vacsora fő fogására!

A felkockázott hagymát, nyomott fokhagymát üvegesítsük némi olajon, majd adjuk hozzá a barnacukrot és a mustárt. Néhány perc múlva, mikor a cukor már teljesen elolvadt, jöhet a ketchup és a Worcestershire-szósz, az ecet és a fűszerek. Lassú tűzön főzzük körülbelül egy órán át.

HOZZÁVALÓK:

2 kanál olaj

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 kanál mustár

4 kanál barnacukor

1 dl sör

2 kanál Worcestershire-szósz

chili por, cayenne bors, fekete bors, füstölt por

½ kanál sima ecet

½ liter ketchup

Célszerű már a hentesüzletben kérni, hogy szabadítsák meg az oldalast a zsíros részektől, így nekünk már nem kell ezzel bajlódni otthon. A húst a csont közti részek mentén feldaraboljuk úgy, hogy mindegyik szelet két csontból álljon. Fűszeres lében, lassú tűzön főzzük egészen addig, amíg a hús le nem fordul a csontról. Ezután belemártjuk a pácba, s végül grillezzük előmelegített sütőn!


Ha szeretné még az idei télen otthonában élvezni a grillezés utánozhatatlan élményét, látogasson el a SpaTrend ürömi üzletébe, ahol exkluzív ajánlatokkal várják az érdeklődőket: tekintse meg élőben a piacvezető kanadai Broil King grillsütők széles választékát, és találjon rá az ön számára legmegfelelőbb berendezésre!

Címkék: