- írta: Peitli Csilla
Ünnepi hangolódás: Klasszikus BBQ oldalas
- írta: Mező Dóra
- 2017.12.06
Mindössze 20 nap, és itt a karácsony! Ha a konyhában is szeretne az ünnepekre hangolódni, ez az étel remek alkalmat nyújt erre. Ha a főpróba jól sikerül, akkor akár az is előfordulhat, hogy már most rátalál a szentesti vacsora fő fogására!
Mindössze 20 nap, és itt a karácsony! Ha a konyhában is szeretne az ünnepekre hangolódni, ez az étel remek alkalmat nyújt erre. Ha a főpróba jól sikerül, akkor akár az is előfordulhat, hogy már most rátalál a szentesti vacsora fő fogására!
A felkockázott hagymát, nyomott fokhagymát üvegesítsük némi olajon, majd adjuk hozzá a barnacukrot és a mustárt. Néhány perc múlva, mikor a cukor már teljesen elolvadt, jöhet a ketchup és a Worcestershire-szósz, az ecet és a fűszerek. Lassú tűzön főzzük körülbelül egy órán át.
HOZZÁVALÓK:
2 kanál olaj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
4 kanál barnacukor
1 dl sör
2 kanál Worcestershire-szósz
chili por, cayenne bors, fekete bors, füstölt por
½ kanál sima ecet
½ liter ketchup
Célszerű már a hentesüzletben kérni, hogy szabadítsák meg az oldalast a zsíros részektől, így nekünk már nem kell ezzel bajlódni otthon. A húst a csont közti részek mentén feldaraboljuk úgy, hogy mindegyik szelet két csontból álljon. Fűszeres lében, lassú tűzön főzzük egészen addig, amíg a hús le nem fordul a csontról. Ezután belemártjuk a pácba, s végül grillezzük előmelegített sütőn!
Ha szeretné még az idei télen otthonában élvezni a grillezés utánozhatatlan élményét, látogasson el a SpaTrend ürömi üzletébe, ahol exkluzív ajánlatokkal várják az érdeklődőket: tekintse meg élőben a piacvezető kanadai Broil King grillsütők széles választékát, és találjon rá az ön számára legmegfelelőbb berendezésre!