- írta: Peitli Csilla
Vasárnapi kedvencünk: Grillezett cukkini
- írta: Mező Dóra
- 2017.04.02
Ha az idő engedi, akár az egész napot érdemes a kert békés környezetében tölteni. Ebéd után azonban kicsik és nagyon egyaránt hamar megéheznek, ilyenkor célszerű valamilyen szimpla étellel készülni az uzsonnára.
Ha az idő engedi, akár az egész napot érdemes a kert békés környezetében tölteni. Ebéd után azonban kicsik és nagyon egyaránt hamar megéheznek, ilyenkor célszerű valamilyen szimpla étellel készülni az uzsonnára.
Néhány szelet grillezett cukkini könnyed vasárnap délutáni fogás lehet, ami akár egészséges nassolni valóként is tökéletesen megállja a helyét. A cukkinit hosszában körülbelül fél centis szeletekre vágjuk, ízlés szerint borsozzuk, majd felforrósított, olajozott rácson, vagy felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük. Egy kis kakukkfűvel, vagy különböző szószokkal még izgalmasabbá tehetjük, csak fogyasztás előtt sózzuk! Ha egy csípősebb, vadabb dip társaságában tálaljuk, akkor még akár a zöldségfélékért kevésbé rajongók figyelmét is felkelthetjük.
Hozzávalók (2 adaghoz):
4 db cukkini
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
1 ek olívaolaj
Böngésszen a Spatrend oldalán a legújabb kiegészítőkért, vagy találja meg az ön számára megfelelő grillkészüléket!