- írta: Peitli Csilla
Vendégváró grillezett falatkák kecskesajttal
- írta: Peitli Csilla
- 2018.02.12
A tartalmas húsételek mellett a grillezés a könnyedebb fogások szerelmesei és a húsnélkül élők számára is kiváló lehetőségeket tartogat. Egy gyorsan megpirított kenyérféle a megfelelő feltétekkel bármilyen éhes társaságot jól lakat, kortól és nemtől függetlenül.
A tartalmas húsételek mellett a grillezés a könnyedebb fogások szerelmesei és a húsnélkül élők számára is kiváló lehetőségeket tartogat. Egy gyorsan megpirított kenyérféle a megfelelő feltétekkel bármilyen éhes társaságot jól lakat, kortól és nemtől függetlenül.
A laposkenyér elkészítéséhez a langyos vízbe keverd el a cukrot, majd ehhez add hozzá az élesztőt.
Ha látod, hogy az élesztő dolgozni kezd, már adhatod is hozzá a liszttel elkevert sót és az olívaolajat. Gyúrj belőle rugalmas, nem ragadós tésztát és hagyd pihenni 10 percig.
Pihenés után rögtön jöhet a nyújtás a kívánt fazonra. Készíthetsz személyenként egy-egy kis kerek lepényt vagy egy nagyobbat is akár, ahogy gondolod.
Az elkészült tésztát tedd bele egy enyhén olajozott tepsibe és szórd rá a hozzávalókat. Elsőnek a sajtot és a pirított hagymát, fokhagymát, majd erre jöhetnek az összetépkedett friss fűszernövények és végül a fenyőmag.
A sütést előmelegített grillen, a legnagyobb fokozaton végezd zárt fedő mellett.
5-7 perc alatt aztán ropogósra is sül a tészta és a sajt is kellően megolvad. Rögtön tálalható.
A hozzávalók pontos listáját itt találod.
Kövesse grillezéssel kapcsolatos tanácsainkat, ötleteinket és legfrissebb termékeinket a broilkingbbq_hu Instagram oldalán is!