Vigyázz, kész, grill! Grillkarbantartás 5 lépésben

  • írta:
  • 2015.06.02

Mielőtt megkezdenéd az idei grill szezonodat, érdemes néhány órát arra szánnod, hogy átvizsgáld a Broil King grilleződet. Egy rövid idő alatt tiptop formába hozhatod, így az egész grillszezont gond nélkül végig sütögetheted majd.


Mielőtt megkezdenéd az idei grill szezonodat, érdemes néhány órát arra szánnod, hogy átvizsgáld a Broil King grilleződet. Egy rövid idő alatt tiptop formába hozhatod, így az egész grillszezont gond nélkül végig sütögetheted majd.

Csak kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, és a grilled jobb lesz, mint újkorában. Ha grill kiegészítőre lenne szükséged, akkor online megrendelheted a www.grillplaza.hu oldalon.

1. lépés – Távolítsd el a főzéskor használatos rácsokat, és egy erős sörtéjű kefével dörzsöld le a sütő belsejében lerakódott égett zsírt. Majd dörzsöld át alaposan kívül és belül egyaránt, végül tiszta vízzel öblítsd át. Soha ne használj tisztító vagy maró anyagokat, mert károsíthatják az alkatrészeket.

2. lépés – Vizsgáld át, hogy nem keletkeztek-e kisebb rozsdás lyukak a sütő felületén. Ha igen, akkor itt az ideje, hogy kicseréld a készülékedet. Ha eltömődtek a csatlakozási pontok, akkor egy tiszta fogpiszkálóval óvatosan – vigyázva, hogy meg ne sértsd – tisztítsd meg. Ellenőrizd, hogy a gyújtó kapcsolatok rendben vannak-e (nem korrodált vagy laza) majd tisztítsd ki a Venturi-csövet a Venturi ecset segítségével. Nagyon fontos, hogy ezek a csövek tiszták legyenek, mert a pókok szeretnek fészket rakni itt, ami dugulást okozhat.

3. lépés – Ellenőrizd le, hogy a főzéshez használt rácsok épek-e, és győződj meg arról, hogy a hegesztések nem engedtek-e el. Ha öntöttvas rácsot használsz, akkor kend át olajjal. Ez egyfelől segít, hogy az ételek ne tapadjanak le, másfelől megelőzhető vele a rozsda kialakulása.

4. lépés – Vizsgáld meg, hogy a gázpalack tömlőjén nincsenek-e repedések, hogy nem szivárog-e. Ennek egyszerű módja a következő: készíts egy oldatot – víz és folyékony mosogatószer összekeverésével – mellyel bekened a tartály tömlőjét. Amikor bekapcsolod, figyeld meg, hogy keletkeznek-e rajta buborékok. Ha igen, akkor húzd szorosabbra, majd teszteld le újra. Ha tartós szivárgást észlelsz, akkor ki kell cserélned a gáz szerelvényt.

5. lépés – Végül ellenőrizd le a kezelőgombok, hőmérők állapotát. És szerezz be néhány új kiegészítőt, mert ezekkel feldobhatod a grill szettedet, és olyanná varázsolhatod, mintha vadonatúj lenne. 

Címkék: