Ha itt a nyár, jöhet a legnépszerűbb grillétel, a hamburger!

Ma már szinte elképzelhetetlen egy grillparti hamburger nélkül! Kicsik és nagyok kedvence ez az étel, a grillsütőn mégis kicsit bizonytalanul látunk hozzá az elkészítéséhez, mert nem szeretnénk, ha nyers maradna, de azt sem, ha kiszáradna a húspogácsánk. A Broil King grillsütőin szerencsére gyerekjáték a tökéletes hamburger elkészítése, ehhez pedig egy tökéletes recept is dukál.


Bacon dzsemes hamburger

Nehézségi fok 2/5           Előkészítés: 10 perc        Sütés:15 perc     4 adag

Hozzávalók:

750 gramm bacon

6-7 fej mogyoróhagyma

3-4 gerezd fokhagyma

125 ml balzsamecet

125 ml juharszirup

200 gramm barnacukor

1 teáskanál Cayenne bors

2 teáskanál őrölt paprika

Hamburgerzsemle

BBQ szósz

180 gramm darált marhahús

Cheddar sajt

Saláta

Paradicsom

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben pirítsa meg a bacont.
  2. Ha a bacon zsírja kisült, vegye ki, és tegye félre a bacon szeleteket, és külön a zsírt.
  3. Egy serpenyőben párolja üvegesre a hagymát, és locsolja meg balzsamecettel.
  4. Adja hozzá a juharszirupot és a barnacukrot és 10 percig melegítse össze.
  5. Adja hozzá a megsült szalonnát, borsot és paprikát.
  6. 10 perc főzés után turmixolja le az egészet, míg el nem éri a bacon dzsem kívánt állagát.
  7. Sóval és borssal keverje össze a marhahúst, formáljon belőle húspogácsát, és süsse a pogácsák mindkét oldalát 4 percig.
  8. Tálalja az elkészült húst a hamburgerzsemlében sajttal, salátával, BBQ szósszal, és egy evőkanál bacon dzsemmel.