5 szuper kerti tipp – akár jövőre is

  • írta:
  • 2015.08.26

Lehet, hogy ezen a nyárutón már nem valósítjuk meg ezeket a kerti ötleteket, ám érdemes elraktározni őket, hogy jövőre, a tavasz első fuvallatával egy időben kipróbálhassuk őket. 5 olyan tippet hoztunk, amelyekkel feldobhatjuk kertünk hangulatát.


Lehet, hogy ezen a nyárutón már nem valósítjuk meg ezeket a kerti ötleteket, ám érdemes elraktározni őket, hogy jövőre, a tavasz első fuvallatával egy időben kipróbálhassuk őket. 5 olyan tippet hoztunk, amelyekkel feldobhatjuk kertünk hangulatát.

Kedvenceink közé tartoznak azok a virágtartók, amelyek mint hatalmas kávéscsészék terpeszkednek a kert kellős közepén. Elkészíteni sem túl nehéz, csupán néhány félbevágott leselejtezett hordóra lesz szükségünk, amelyekre füleket biggyesztünk, majd tetszőleges színre festjük.

Ha szeretnénk ügyelni arra, hogy a házba ne térjünk be saras, koszos lábbal, akkor a bejárat mellé helyezzünk el egy alkalmi lábmosót. A négyszögletes keretet könnyedén összeállíthatjuk néhány fadeszkából, amibe nagyméretű kulé kavicsokat helyezzünk. Piszkos lábbal ezekre álljunk rá, így a homok, a fű, a sár a kavicsok között utat talál magának, mi pedig tisztán léphetünk a cipőnkbe, papucsunkba.

A világítás mindig sarkalatos pontja a kertnek. Épített, előre tervezett világításban is gondolkodhatunk, ám ha erre épp nem jutott pénz vagy idő, akkor valamilyen átmeneti megoldást kell keresnünk. Talán a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás a kültéri egyszínű karácsonyfa izzókat bevetni. Egy-egy fára feltekerve varázslatos hangulattal töltik meg az estét.

A kavicsokról korábban már esett szó, ám most egy másik funkcióval ruházzuk fel őket. Konyhakertünkben, palántázás után sokszor fejtörést okozhat, hogy melyik növényt hová ültettük el, de még a frissen kihajtott fűszernövényeket is nehezen különböztetjük meg. Ebben nyújthat nagy segítséget az egyes növények nevével ellátott kavics, amit elég csak elhelyezni a veteményes megfelelő sorában.

Végül, gondoltunk a gyerekekre is. Szenzációs ötlet a betonkerítésen kialakított rajztábla, amihez csak egy speciális festékre van szükségünk. A falat lefestve máris készen van a gigantikus rajztábla, amit kedvükre mázolhatnak a lurkók. Ha pedig meguntuk, épp ilyen egyszerűen eltüntethetjük egy másik festéssel. 

+ 1 Tipp ráadásképpen:

Kertedet egy újabb funkcióval bővítheted: egy jó elhelyezett grillsütő kellemes időtöltést kínál az egész családnak. Vegyél egy különleges formavilágú faszenes grillsötőt, és éld át együtt az otthoni gasztronómia legnagyobb csodáit. 

Ha gondoltál már arra, hogy beszerezz egy saját grillsütőt, most lehetőséged van megismerni a kanadai grillek teljes kínálatát. Gyere el személyesen, vagy rendelj online: www.grillplaza.hu

Címkék: