- írta: Peitli Csilla
Milyen ételekhez használd a Whiskey-s füstölőfát
- írta: Peitli Csilla
- 2018.01.30
A gázgrilleken is használható füstölőfák megadják az ételek autentikus füstös aromáját, amelyek kiemelik a húsok és zöldsgek saját ízét. A többféle aromával készült füstölőfákat eltérő ételhez ajánlanak, de kísérletezni itt is ér. Sőt, egyenesen kötelező!
A Whiskey aromával ízesített füstölőfa kiváló minőségű fából készül egy kis csavarral, aminek az ízét is köszönheti. A természetes alapanyagú füstölőkhöz képest ezt a változatot nem kezeletlen fából gyártják általában, hanem Whiskey-s hordókból készítik, amelyek magukon viselik a bennük tárolt ital jellegzetes zamatát, akárcsak a hordó fáját adó tölgyét.
Az íz mellett a sütés során felszálló illatről sem feledkezhetünk meg, amely tovább növeli a sütési élményt. Gázgrillen érdemes füstölődobozba tenni, míg a faszenes grillek esetében közvetlenül a tűzre dobva is használható húsok, sajtok füstöléséhez. A Whiskey erőteljesebb ízénél fogva leginkább a marha, sertés húsok sütéséhez használják, de kiválóan működik például sonka vagy kolbász füstölésekor is.
Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést az újévi akciók keretein belül!